Audi A8 wordt volgend jaar eindelijk premium

Het heeft even geduurd, maar eindelijk wordt Audi’s traditionele vlaggenschip volgend jaar premium.

De Audi A8 kwam in 1994 op de markt als opvolger van de Audi V8. Audi had grootse plannen om het BMW en Mercedes moeilijk te gaan maken. Daar hoorde dus ook een concurrent bij voor de S-Klasse en de Siebener. De Audi V8 is inmiddels een cult classic. De naam sloeg op de motor, wat een -je raadt het al- V8 was. Audi smolt twee Golf GTI-blokjes aan elkaar en maakte zo haar eerste moderne grote motor. In veel opzichten was de V8 echter ook gewoon een soort dikke Audi 100 C3.

De Audi A8 (D2) was wat dat betreft weer een hele stap vooruit. Het exterieur was strak en modern. Het aluminium spaceframe maakte de auto lichter dan zijn concurrenten. En het interieur was nog echt premium Audi zoals het dat van circa 1994 tot circa 2018 was. Voordat de nieuwste generaties kwamen, die toch duidelijk laten zien dat Herbert Diess de knip beheerde.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *